Rode Krijtjes:

Op de eerste groep de Rode krijtjes worden de kinderen van 12 weken tot 1 jaar opgevangen. Op de babygroep worden ze opgevangen onder leiding van in baby’s gespecialiseerde, pedagogisch medewerkers. De groep is speciaal ingericht op de jongste kinderen. Je vind in deze groepsruimte verschillende plekken waar de aller kleinste kinderen rustig kunnen spelen en ook worden de kinderen die gaan leren lopen geprikkeld door verschillend spelmateriaal.

De groep is vooral rustig en huiselijk ingedeeld, wat natuurlijk heel fijn is voor de ontwikkeling van de kinderen.

Er wordt veel geknuffeld, maar ook zeker al activiteiten gedaan met de kinderen. Denk aan het kennis maken met knutselen, 1 op 1 activiteiten, spelletjes zoals “Kiekeboe”.

Wanneer uw kind rond de 12 maanden is zal hij/zij doorstromen naar de groene krijtjes.

Klik op de foto’s om ze te uitvergroten.

 

De Groene krijtjes:

Op de groene krijtjes worden de kinderen van 1 tot 2 jaar opgevangen. Op deze groep vind je al verschillende hoekjes. Zo staat er een auto, een leeshoek en ook vind u hier ook al een huishoek, met een keukentje.

Zo worden de dreumesen geprikkeld tot spel. In deze leeftijd zijn de kinderen natuurlijk veel aan het uitproberen en ontdekken, hier is dan ook goed de ruimte op ingedeeld. De kinderen kunnen naast het spelen in de hoeken ook activiteiten aan tafel doen, bijvoorbeeld een puzzel maken of knutselen. Op deze groep worden er ook gerichte activiteiten aangeboden, zo zijn er 1 op 1 activiteiten of kleine groepsactiviteiten. Puk is in deze groep vaak een “echte” grote vriend van de kinderen.

Wanneer uw kindje 2 jaar wordt, is het tijd voor de laatste groep binnen het kinderdagverblijf. Uw kindje zal dan doorstromen naar een peutergroep. Dit zijn de blauwe krijtjes of de gele krijtjes.

 

De Oranje krijtjes

Dit is een verticale groep van 0 t/4 jaar. Dit is een groep voor kindjes die het leuk vinden om met kleinere en wat grotere kindjes in een groep te zitten. Wij kijken altijd welke groep het beste past bij uw kind(eren).

 

De Blauwe krijtjes:

Op de blauwe krijtjes en de gele krijtjes spelen de kinderen van 2 tot 4 jaar. Deze groepen zijn ingedeeld met hoeken, een bouwhoek, de huishoek, een leeshoek en bijvoorbeeld de auto hoek.

De kinderen worden in deze groep vooral gestimuleerd in zelfstandigheid. Om ze te ontwikkelen en voorbereiden voor de basisschool. Naast het vrije spel worden er veel gerichte activiteiten aangeboden.

Dit zijn zowel activiteiten voor de hele groep, als in kleine groepjes of 1 op 1. De kinderen worden getraind op zindelijkheid en zijn samen met puk elke 6 weken met een thema aan het werk, net als op de andere groepen. Ook worden er wekelijks Taaldans lessen gegeven. Zie onder het kopje activiteiten voor een toelichting.

Natuurlijk wordt er bij de peuters veel uitgebreider over de thema’s gesproken en mee gewerkt. Alles is gericht op de ontwikkeling naar de basisschool.

De kinderen leren bij ons spelenderwijs, dit is iets wat wij heel belangrijk vinden. Beide groepen hebben tevens plek voor kinderen met een VE indicatie.

 

De Gele krijtjes:

Op de laatste groep de Gele krijtjes bevinden zich tevens peuters van 2 tot 4 jaar. Op beide peutergroepen bieden wij VVE aan onder leiding van VVE gecertificeerde pedagogisch medewerksters. Deze medewerksters zijn extra geschoold in het aanbieden van VVE.

Op alle groepen bevinden zich vaste gezichten. Uiteraard kan het zijn dat tijdens de vakantie periodes een andere pedagogische medewerker op de groep staat ter vervanging, maar ook dit zal een vaste medewerker zijn van een andere groep.

 

De hal:

De hal gebruiken we voor leuke activiteiten zoals de taal dans lessen, VVE activiteiten, beweging enz. Ook mogen de kinderen hier spelen wanneer de groepen aan het einde van de dag bijna leeg zijn.