Voor de groeps foto’s verwijzen wij u naar het kopje ‘groepen’.

Taaldans en Rekendans:

Dansworkshops by Tes verzorgt wekelijks Taaldans & Rekendanslessen bij KDV de Kleurkrijtjes. Taaldans en Rekendans is ontwikkeld voor dreumesen, peuters en kleuters en sluit goed aan bij hun belevingswereld. Er wordt gewerkt met verschillende thema’s en de daarbij passende kernbegrippen waarbij de SLO-doelen van taal en rekenen centraal staan. In de les Taal- en Rekendans wordt er gebruik gemaakt van muziek, materialen en beweging. De kinderen krijgen hierdoor de kans om het thema actief te zien, horen, voelen en ervaren. Zij werken met een actief lijf, een actief brein en veel plezier aan sociaal emotionele, motorische en cognitieve ontwikkelingsgebieden.

De taal dans zal 1-2 maal per week het hele jaar door plaatsvinden (m.u.v. vakanties). Alle groepen krijgen een halfuurtje Taaldans en Rekendans. De ene keer zal het s’ochtends zijn en de andere keer in de middag. Dit zodat alle kindjes mee kunnen doen aan de Taal dans, omdat sommige kinderen alleen bepaalde dagdelen aanwezig zijn.

Ook de oudere kindjes van de groene en de rode krijtjes mogen meedoen met deze activiteit!

Buiten activiteiten:

Dagelijks spenderen de kinderen minimaal 15 minuten buiten. We vinden het belangrijk dat de kinderen ook heerlijk kunnen buiten spelen en een frisse neus kunnen halen. Er worden verschillende buiten activiteiten aangeboden en af en toe gaan we met de bolderkar langs de kinderboerderij, lekker boodschappen doen of naar de speel tuin.

De voortuin hebben we omgetoverd tot een natuurlijke speel plaats voor de kinderen. Natuurlijk hebben we ook aan de kleine kindjes gedacht. Hiervoor staat er een baby box met kunst gras waar ze heerlijk kunnen liggen of kruipen zodat ze niet omver worden gelopen door de grotere kindjes. In de achtertuin staat een krijtbord, glijbaan en zandbak. De kinderen kunnen heerlijk rondfietsen of steppen in de tuin.